Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Portal SPOT ima novo, osveženo podobo

Spoštovani uporabniki portala SPOT! 

Osrednji državni portal za poslovne subjekte - portal SPOT je zaživel v novi in osveženi podobi, ki uporabnikom omogoča enostavnejši in hitrejši dostop do želenih informacij in e-postopkov. 
 
Portal SPOT poleg nove vizualne podobe strani in člankov, ponuja preglednejše vsebine, hitrejši in preglednejši dostop do e-postopkov in storitevSeznanite se z različnimi dogodki s področja podjetništva, ki se odvijajo po Sloveniji in spremljajte novice o novostih na portalu SPOT. Za lažje in hitrejše iskanje informacij je vzpostavljen napreden iskalnikPo novem lahko oddate svoje mnenje ali predloge o portalu in tako pomagate izboljšati uporabniško izkušnjo vsebine in storitev portala. Vsebine lahko na prijaznejši način pregledujete tudi na različnih napravah (mobilni telefoni, tablice, računalniki,…).

Osrednji državni portal za poslovne subjekte se je od vzpostavitve leta 2005 vseskozi nadgrajeval z novimi storitvami, e-postopki in vsebinami. Letno je preko portala oddanih že več kot 2 milijona vlog in zahtevkov.  

Za urejanje e-postopkov na portalu SPOT potrebujete dostop do spleta in kvalificirano digitalno potrdilo. Prijava v portal ostaja enaka kot do sedaj. Za tiste, ki prvič dostopate do portala, vam bodo v pomoč informacije na strani: Pogoji za uporabo e-postopkov in prijava v portal SPOT. 

Na portalu SPOT lahko ustanovite/registrirate podjetje (s. p., d. o. o.), prijavite davčne podatke, oddate vlogo za objavo prostega delovnega mesta, uredite prijave in spremembe v obvezna socialna zavarovanja. Kot zastopniki poslovnega subjekta ali pooblaščena oseba lahko dostopate do ebolniških listov (eBOL), pridobite potrdilo A1 za napotene delavce, oddate vlogo za refundacijo nadomestila plače in elektronsko uredite še vrsto drugih postopkov – hitro, enostavno in brez čakanja v vrsti pred okenci. 

Portal nudi informacije o ustanovitvi podjetja in pogojih za poslovanje. Našli boste odgovore na vprašanja kako odpreti podjetje, katero poslovno obliko izbrati, kaj morate vedeti o davkih, o zaposlovanju, katera dovoljenja potrebujete in še veliko več.  

Na voljo so tudi informacije o celotni mreži točk SPOT, ki so za brezplačno pomoč, informiranje in svetovanje potencialnim podjetnikom, podjetjem in poslovnim subjektom, na voljo po vsej Sloveniji. 

Portal SPOT (prej eVEM) je del sistema SPOT, Slovenska poslovna točka, ki ponuja celovit sistem podpornih in brezplačnih storitev države za poslovne subjekte.  

Še več o portalu si lahko preberete tudi v letaku o portalu SPOT.

Nova podoba portala je le eden od korakov celovite prenove portala SPOT.  V teku so že aktivnosti za tehnološko prenovo, izboljšanje uporabniške izkušnje obstoječih e-postopkov in razvoj novih elektronskih storitev. 

#eposlovanje #zaposlovnesubjekte  

Skupaj gradimo zgodbo o uspehu.