Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Izobraževanje za zaposlene v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij

Javna agencija SPIRIT Slovenija letos že petnajstič pripravlja izobraževalni program za izvozno poslovanje – International Trade Management (ITM).

Program ITM je namenjen predvsem mlajšim zaposlenim v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja in želijo aktivno pripomoči k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

Izobraževanje poteka v angleškem jeziku in je kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja, so zapisali na agenciji SPIRIT Slovenija. Njegova glavna prednost je v praktični in individualni naravnanosti programa, ki podjetja usmeri k razmisleku in temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti, udeležence pa usposobi za učinkovite izvozne managerje.

Zadovoljstvo s programom ITM je na visoki ravni in na slovenskem trgu usposabljanj nima konkurence. Dosedanji udeleženci programa so bili najbolj zadovoljni s celovitostjo in strokovnostjo programa ter kakovostnimi tujimi predavatelji. Največjo dodano vrednost programa predstavljajo orodja in usmeritve, ki udeležencu pomagajo do strukturiranega izvoznega načrta.

Program je izpeljan v obliki niza delavnic za pripravo izvoznega načrta in petih mednarodnih seminarjev s svetovno priznanimi tujimi strokovnjaki. Poteka od marca do oktobra.

Udeleženci programa ITM med drugim pridobijo:

  • individualno svetovanje mednarodnih strokovnjakov pri pripravi izvoznega načrta in predstavitve podjetja,
  • nova znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja,
  • informacije o novostih in trendih pri načrtovanju in oblikovanju izvoznih aktivnosti,
  • mednarodna poznanstva in
  • mednarodno priznano diplomo IATTO (International Association of Trade Training Organisations).

Do danes se je mednarodnega izobraževalnega programa ITM udeležilo že 190 slovenskih mikro, malih in srednjih podjetij, ki so v anketah izrazili visoko zadovoljstvo s programom.

Večino stroškov programa (okoli 7000 evrov na udeleženca) krije SPIRIT Slovenija.

Stroški podjetja pa znašajo:

  • depozit za resnost udeležbe v višini 960 evrov (depozit ob uspešno zaključenem programu agencija SPIRIT Slovenija vrne podjetju) in
  • stroški udeležbe zaposlenega na petdnevnem sklopu seminarjev v tujini (letalska vozovnica in nočitve, v okvirni skupni vrednosti 1000 evrov).

Rok za oddajo prijav je petek, 11. februarja 2022.

Informacije o izobraževalnem programu, predvidenem časovnem okviru, pogojih za udeležbo in načinu prijave so objavljene na spletnem portalu Izvozno okno.