Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Pooblaščanje na portalu SPOT

Nova struktura vsebin o pooblaščanju na portalu SPOT

Na portalu SPOT so posodobljene informacije in vsebine o pooblaščanju. Na enem mestu sta na voljo pregled informacij za urejanje pooblastil za portal in urejanje pooblastil za vmesnike.

Posebej opozarjamo na stran, na kateri so navedene pomembne razlike med pooblastilom za delo prek portala ali za delo prek vmesnika za prenos bolniških listov in oddajo zahtevkov za refundacijo nadomestila plače (eBOL in eNDM) oziroma prek kadrovskega vmesnika za urejanje M obrazcev (eHRS).

Informacije o pooblaščanju so na voljo na strani https://spot.gov.si/sl/e-postopki-instoritve/pooblascanje-za-opravljanje-e-postopkov/ oziroma so v glavnem meniju na vstopni strani portala na voljo pod zavihkom »e-postopki in storitve«.

 

Obrazci pooblastil tudi v angleškem jeziku

Na voljo so tudi informacije in obrazci za podelitev/odvzem ali preklic pooblastila v angleškem
jeziku. Ti obrazci bodo služili in so namenjeni predvsem lažji komunikaciji tujih zakonitih zastopnikov v podjetjih, ustanovljenih v Republiki Sloveniji, ki praviloma pooblastijo računovodski servis v Sloveniji.

V zvezi s tem smo prejeli precej pobud uporabnikov, zato smo s ciljem poenostavitve poslovanja prek portala SPOT pripravili in omogočili oddajo obrazcev za pooblastila v angleškem jeziku.

Obrazci in informacije v angleškem jeziku so na voljo na strani https://spot.gov.si/sl/teme/authorization-to-perform-e-procedures-for-foreign-users.