Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Portal SPOT se predstavlja na 54. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju

Vabljeni na stojnico Ministrstva za javno upravo, ki se predstavlja pod geslom e-poslujem z državo

V letošnjem letu se v okviru razstavnega prostora Ministrstva za javno upravo predstavlja tudi portal SPOT.  54. Mednarodni obrtni sejem v Celju bo potekal od srede, 14. septembra, do nedelje, 18. septembra 2022.

Na portalu SPOT se uvajajo številne novosti, ki pomembno vplivajo na poslovanje poslovnih subjektov in delodajalcev. Po novem na portalu SPOT z e-vlogo lahko zaprosite za pridobitev potrdila o številu zaposlenih ali seznama zaposlenih. Od 1. 9. 2022 se prijava nezgode in poškodbe na IRSD in ZZZS odda le še elektronsko. Napovedujemo tudi, da se s z novim letom uvaja obvezno elektronsko urejanje zahtevkov za refundacijo nadomestila plače. Imate vprašanje – pridite po odgovore na MOS.

Na stojnici e-poslujem z državo boste lahko spoznali tudi možnosti, ki jih ponujata državni portal eUprava in Državni center za storitve zaupanja SI-TRUST. Udeleženci sejma bodo lahko oddali pobudo za poenostavitev postopkov na Stop Birokraciji.

Na voljo bo tudi prijavna služba, kjer boste lahko oddali zahtevek za pridobitev mobilne identitete smsPASS ali digitalnega potrdila SIGEN-CA.

Še več o naših storitvah in programu na razstavnem prostoru e-poslujem z državotukaj.