Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Izobraževanje za bodoče izvozne managerje

V javni agenciji SPIRIT Slovenija letos že šestnajstič pripravljajo izobraževalni program za izvozno poslovanje – International Trade Management (ITM).

Program ITM je namenjen predvsem mlajšim zaposlenim v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja in si želijo aktivno pripomoči k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

Izobraževanje poteka v angleškem jeziku in je kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Njegova glavna prednost je v praktični in individualni naravnanosti programa, ki podjetja usmeri k razmisleku in temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti, udeležence pa usposobi za učinkovite izvozne managerje.

Zadovoljstvo z ITM programom je na visoki ravni in na slovenskem trgu usposabljanj nima konkurence. Dosedanji udeleženci programa so bili najbolj zadovoljni s celovitostjo in strokovnostjo programa in kakovostnimi tujimi predavatelji. Največjo dodano vrednost programa predstavljajo orodja in usmeritve, ki udeležencu pomagajo do strukturiranega izvoznega načrta.

Program je izpeljan v obliki serije delavnic za pripravo izvoznega načrta in petih mednarodnih seminarjev s svetovno priznanimi tujimi strokovnjaki. Poteka od marca do oktobra.

Udeleženci programa ITM med drugim pridobijo:

  • individualno svetovanje mednarodnih strokovnjakov pri pripravi izvoznega načrta in predstavitve podjetja,
  • nova znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja,
  • informacije o novostih in trendih pri načrtovanju in oblikovanju izvoznih aktivnosti,
  • mednarodna poznanstva in
  • mednarodno priznano diplomo IATTO (International Association of Trade Training Organisations).

Do danes se je mednarodnega izobraževalnega programa ITM udeležilo že 206 slovenskih mikro-, malih in srednjih podjetij, ki so v anketah izrazili visoko zadovoljstvo s programom.

Večino stroškov programa (okoli 8000 EUR/udeleženca) krije SPIRIT Slovenija.

Stroški podjetja pa znašajo:

  • depozit za resnost udeležbe v višini 960 EUR (depozit ob uspešno zaključenem programu vrnemo podjetju),
  • stroške udeležbe zaposlenega na petdnevnem sklopu seminarjev v tujini (letalska vozovnica in nočitve, v okvirni skupni vrednosti 1000 EUR).

Rok za oddajo prijav je petek, 3. februar 2023.

Informacije o izobraževalnem programu in prijavnica so objavljeni na spletnem portalu Izvozno okno. Na voljo je tudi posnetek predstavitvenega webinarja za ITM 2023.