Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

S ponosom vam predstavljamo nagrade, ki jih je prejel portal SPOT (prej eVEM).

eNagrada DSI za uvedbo eBOL - 2020

Na Dnevih slovenske informatike 2020 sta Ministrstvo za javno upravo in Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije prejela nagrado oz. priznanje za odlično rešitev med dosežki na področju informatike in sicer za uvedbo elektronskega bolniškega lista (eBOL). Nagrado oz. priznanje sta v imenu svojih ekip prejela minister za javno upravo Boštjan Koritnik in generalni direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Marjan Sušelj.

Več o podelitvi nagrade: eBOL prejel nagrado in priznanje DSI.

Več o elektronskem bolniškem listu (eBOL) si lahko preberete tukaj.

UNPSA 2009

The United Nations Public Service Award UNPSA 2009 je najbolj prestižno mednarodno priznanje za odličnost na področju javne uprave. Vsako leto nagrajuje ustvarjalne dosežke in prispevke, ki jih izvajajo institucije s področja javnega sektorja in ki vodijo do bolj učinkovite in odzivne javne uprave v državah po vsem svetu. UN Public Service Awards - UNPSA spodbuja strokovnost in preglednost javne službe.

V kategoriji Izboljšanje zagotavljanja storitev v javnem sektorju je sistem e-VEM - Vse na enem mestu za gospodarske družbe, ki ga je prijavilo Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije, prejel to prestižno nagrado za leto 2009. Nagrada je pripadla Sloveniji med vsemi prijavljenimi državami severne Amerike in Evrope.

Nagrado je 23. junija 2009 predal sam generalni sekretar združenih narodov BAN KI-MOON v New Yorku. Gre za eno izmed najvišjih priznanj slovenski javni upravi do sedaj.

V kategoriji se meri učinkovitost, zagotavljanje kakovostnih storitev, preoblikovanje javne uprave, inovativne metode in tehnike, modernizacija javne uprave, prenove postopkov in podobno. Še posebno pozornost se namenja uvajanju novih konceptov in idej pri reševanju problematike, preglednosti, odgovornosti in odzivnosti v javni upravi.

Naj IKT projekt 2009

Slovensko društvo informatika je Ministrstvu za notranje zadeve podelilo priznanje za najboljši IKT projekt v letu 2009, in sicer za izvedbo projekta e-VEM za gospodarske družbe.

Po mnenju priznanih strokovnjakov slovenskega društva informatikov je najboljši IKT projekt v letu 2009 e-VEM za gospodarske družbe. Priznanje je društvo podeljevalo tokrat prvič in to ob zaključku konference Dnevi slovenske informatike, 17. aprila 2009, ki je potekala pod geslom "Z inteligentnimi sistemi do strateške prednosti". Ministrstvo za notranje zadeve je prejelo priznanje za projekt e-VEM za spodbujanje in promoviranje inovativnosti, uspešnosti, učinkovitosti ter kakovosti projektov na področju informatike.