Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Dopolnitev vloge s prilogo

Na spletni strani spot.gov.si kliknete gumb "Prijava" ali "Prijava SI-PASS". 

Po uspešni prijavi se vam odpre vstopna stran za državljane portala SPOT. Vpišete matično oziroma davčno številko podjetja (odvisno od tega ali gre za gospodarsko družbo ali samostojnega podjetnika).


Kliknete na povezavo do vloge, ki jo želite vsebinsko dopolniti.

 
Zatem vam svetujemo, da najprej preverite seznam napak, ki vam jih je posredoval pristojni organ.


Po pregledu vsebine napak se vrnite nazaj in kliknite na povezavo »Vsebinsko dopolnite vlogo«.

Odpre se vloga, ki jo morate vsebinsko dopolniti, glede na napako, ki je bila sporočena v seznamu napak. Kliknete na povezavo 2. korak; izbira prilog, odkljukate pogodba o zaposlitvi in kliknete gumb "Naprej".Zatem kliknete gumb "Pripnite dokument".

Odpre se vam novo okno za pripenjanje dokumentov. Obvezno izpolnite polja označena z zvezdico *, kliknete gumb "Prebrskaj" in v računalniku poiščete dokument, ki ga želite pripeti. Pripnete lahko le dokumente v *.PDF ali *.TIFF formatu (sporazum, redna ali izredna odpoved delavca ali delodajalca), ki morajo biti podpisani s strani delavca in delodajalca. Zatem kliknete gumb "Pošlji".

 

Odpre se vam nova stran, kjer kliknete gumb "Elektronsko podpiši dokument". Odpre se »Sporočilo spletne strani«, kjer kliknete gumb "V redu".

Sistem vam bo zatem javil, če ste vlogo uspešno podpisali. Zatem lahko nadaljujete z delom na vlogi oz. na portalu SPOT.