Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Preverjanje digitalnih potrdil

Google Chrome

V orodni vrstici izberete "Nastavitve".
Zatem kliknete na "Prikaži dodatne nastavitve".
Brskalnik potem prikaže dodatne nastavitve. Na dnu strani pod naslovom HTTPS/SSL kliknete na gumb "Upravljanje potrdil".

V oknu, ki se odpre, so v zavihku Personal/Osebna na seznamu prikazana digitalna potrdila, ki so nameščena v brskalniku. Če na seznamu ni nobenega digitalnega potrdila, potem s tem brskalnikom ne morete dostopati do SPOT - potrebno je, da pridobite digitalno potrdilo ter ga namestite na računalnik. Več informacij o digitalnih potrdilih je na voljo tukaj.

 

 

 

Mozilla Firefox

V orodni vrstici izberete "Možnosti".
V oknu, ki se odpre, izberete zavihek "Napredno" in kliknete gumb "Preglej digitalna potrdila".
Odpre se novo okno »Upravitelj digitalnih potrdil«, kjer je viden seznam digitalnih potrdil. Če na seznamu ni nobenega digitalnega potrdila, potem s tem brskalnikom ne morete dostopati do SPOT - potrebno je, da pridobite digitalno potrdilo ter ga namestite na računalnik. Več informacij o digitalnih potrdilih je na voljo tukaj.

 

Internet Explorer

V orodni vrstici izberete Orodja in kliknete Internetne možnosti.

Odpre se novo okno, kjer izberete zavihek "Vsebina" in nato "Potrdila".

Odpre se novo okno »Potrdila«, kjer je v zavihku »Osebna« viden seznam veljavnih digitalnih potrdil. Če na seznamu ni nobenega digitalnega potrdila, potem s tem brskalnikom ni možno dostopati do e-VEM - potrebno je, da pridobite digitalno potrdilo ter ga namestite na računalnik. Več informacij o digitalnih potrdilih je na voljo tukaj.