Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Na portalu SPOT od danes na voljo e-postopek za pridobitev subvencije za električna vozila

Z današnjim dnem je na portalu SPOT na voljo nov, zelo aktualen e-postopek, ki omogoča podjetnikom in podjetjem oddajo elektronske vloge za subvencijo ob nakupu novega električnega vozila.

Eko sklad, j.s., za spodbujanje trajnostne mobilnosti dodeljuje nepovratne finančne spodbude pravnim osebam za nakup novih električnih vozil. Spodbuda je namenjena nakupu okolju prijaznejših vozil za cestni promet, ki zmanjšujejo emisije CO2, onesnaženje z delci PM10 in druge emisije iz prometa.

Po nakupu in registraciji vozila lahko pravna oseba prek portala SPOT odda vlogo v elektronski obliki za pridobitev nepovratne finančne spodbude in po pozitivni odločbi Eko sklada prejme nakazilo spodbude.

Več informacij o novem postopku, povezava do elektronskega postopka in podrobna navodila za izpolnjevanje vloge na portalu SPOT so na voljo na strani: Nepovratne finančne spodbude Eko sklada za električna vozila.

Za oddajo vloge potrebujete digitalno potrdilo in registracijo v SI-PASS. V imenu vašega podjetja lahko vlogo odda tudi pooblaščena oseba.

Koristne povezave: