Informative Notice
Določene vsebine se še dopolnjujejo. Hvala za razumevanje.
Poročilo o nastalih odpadkih in zagotovitvi ravnanja z njimi (ODP-nastajanje)
Poročilo ODP-nastajanje za preteklo koledarsko leto predložijo izvirni povzročitelji odpadkov do 31. marca tekočega koledarskega leta.
Preverite, ali ste dolžni predložiti poročilo o ODP-nastajanje tukaj.
Izvirni povzročitelj odpadkov je vsaka pravna ali fizična oseba, katere delovanje povzroča nastajanje odpadkov. Izvirni povzročitelji odpadkov so na primer gospodarske družbe, podjetniki, obrtniki, zadruge, zavodi, kmetijska gospodarstva, trgovci, gostinci, agencije, vrtci, šole, fakultete, državni organi, lokalne skupnosti, samozaposlene osebe, gospodinjstva (posamezniki) ..., če pri njihovem delovanju nastajajo odpadki.
Postopki
-
Poročilo o nastalih odpadkih in zagotovitvi ravnanja z njimi (ODP nastajanje)
Poročilo ODP-nastajanje za preteklo koledarsko leto predložijo izvirni povzročitelji odpadkov do 31. marca tekočega koledarskega leta.
Kje in kako lahko oddate vlogo
Poročilo se odda elektronsko preko aplikacije IS-odpadki. Ali z izpolnitvijo xls obrazca, ki ga kot priponko pošljete po elektronski pošti na e-naslov odpadki.arso@gov.si. Tak način izpolnjevanja in predložitve poročila ODP-nastajanje se ukinja, zato se priporoča registracija in predložitev poročila z uporabo aplikacije IS-Odpadki.
Elektronsko
E-postopki
Poročilo o nastalih odpadkih in zagotovitvi ravnanja z njimi (ODP nastajanje)
Osebno
Navodila
- Drugo tiskanje (18.120)
- Fotografska dejavnost
- Gostilna
- Hotel
- Kavarna
- Ličenje vozil
- Mehanična popravila motornih vozil
- Obrat za pripravo in dostavo jedi (catering)
- Okrepčevalnica
- Popravila delov motornih vozil, tudi sedežev
- Popravila in vzdrževanje računalnikov in perifernih enot
- Popravila karoserij motornih vozil
- Popravila pohištva
- Popravilo vetrobranskih stekel in oken
- Popravilo, montaža in zamenjava zračnic in plaščev, uravnoteževanje koles
- Proizvodnja kruha, svežega peciva in slaščic
- Proizvodnja prepečenca in piškotov, proizvodnja trajnega peciva in slaščic
- Redno servisiranje motornih vozil
- Restavracija
- Slaščičarna
- Stojnica in kiosk s hitro pripravljenimi jedmi in ostali začasni gostinski obrati
- Strežba pijač, bar
- Turistična kmetija z nastanitvijo
- Vzdrževanje in popravila motornih vozil