Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Podaljšanje dovoljenja za prodajo tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov prek portala SPOT

Na portalu SPOT je z današnjim dnem poslovnim subjektom na voljo nova e-storitev, ki omogoča podjetnikom in podjetjem oddajo elektronske vloge za podaljšanje dovoljenja za prodajo tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov.

Uvedba dovoljenja za prodajo tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov je ukrep, namenjen učinkovitejšemu nadzoru nad prodajo tovrstnih izdelkov ter zmanjšanju števila kršitev prepovedi oglaševanja in prodaje mladoletnim.

Poslovnim subjektom so na portalu SPOT zdaj na voljo trije elektronski postopki, povezani z dovoljenjem za prodajo tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov: pridobitev dovoljenja, pridobitev dvojnika dovoljenja in podaljšanje dovoljenja za prodajo tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov. Več informacij o dovoljenju in vseh treh elektronskih postopkih je na voljo na strani Dovoljenje za prodajo tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov.

Za oddajo vloge potrebujete digitalno potrdilo in registracijo v SI-PASS. V imenu vašega podjetja lahko vlogo odda pooblaščena oseba. Ker gre za novo e-vlogo, morate tudi že obstoječi uporabniki portala SPOT, torej tisti samostojni podjetniki posamezniki oziroma pravne osebe, ki prodajate tobak, tobačne in povezane izdelke, ter boste za oddajo vloge pooblastili drugo osebo, urediti pooblastilo za nov postopek.

Koristne povezave: