Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Sedem novih e-postopkov na portalu SPOT

Poslovnim subjektom so na voljo novi elektronski postopki

Na portalu SPOT so na voljo novi elektronski postopki, ki poslovnim subjektom olajšujejo poslovanje z državo. Novi elektronski postopki so:

  • Pridobitev licence za opravljanje prevozov v cestnem prometu(GZS, OZS)
    Postopek je namenjen pravnim osebam ali samostojnim podjetnikom, ki želijo opravljati dejavnost cestnega prevoza in omogoča elektronsko vložitev vloge za pridobitev licence za opravljanje prevozov v cestnem prometu na Gospodarsko zbornico Slovenije ali na Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije.
  • Sprememba/izbris distributerja oz. uvoznika medicinskih pripomočkov(JAZMP)
    Postopek je namenjen poslovnim subjektom, ki se ukvarjajo z dejavnostjo distributerja oziroma uvoznika medicinskih pripomočkov in omogoča oddajo elektronske vloge za spremembo ali izbris poslovnega subjekta Javni agenciji RS za zdravila in medicinske pripomočke.

Za oddajo posamezne vloge potrebujete digitalno potrdilo in registracijo v SI-PASS. V imenu vašega podjetja lahko vlogo odda pooblaščena oseba. Ker gre za nove e-vloge morate tudi že obstoječi uporabniki portala SPOT, ki boste za oddajo teh vlog pooblastili drugo osebo, urediti pooblastilo za nove postopke.

Koristne povezave: