Skoči do osrednje vsebine Republika Slovenija SPOT
Državni portal za poslovne subjekte

Delodajalec, ki je vpisan v Poslovni register Slovenije (PRS), lahko na portalu SPOT odda elektronsko vlogo za pridobitev Poimenskega seznama zavarovanih oseb v podjetju/poslovnem subjektu.

  • Vlogo je možno oddati in izdan seznam prevzeti na portalu SPOT.
  • Seznam izda Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS).
  • Na portalu SPOT je seznam možno prevzeti v obliki preglednice (npr.: excel) ali v strojno berljivem XML formatu, v roku 1 ure od oddaje vloge.
  • Izdaja in priprava seznama poteka samodejno, ob delovnih dneh med 7. in 18. uro.

Kje in kako oddati vlogo?

Vlogo za pridobitev poimenskega seznama zaposlenih lahko preko portala SPOT odda zakoniti zastopnik podjetja oziroma poslovnega subjekta, ki je vpisan v PRS oziroma pooblaščena oseba. 

Za oddajo vloge preko portala SPOT potrebujete:

  • dostop do spleta,
  • kvalificirano digitalno potrdilo. Več informacij o pridobitvi kvalificiranega digitalnega potrdila je na voljo tukaj,
  • če bo za vaše podjetje oz. poslovni subjekt  dostopala s strani zakonitega zastopnika pooblaščena oseba, je treba urediti pooblastilo za delo preko portala SPOT. 

Do vloge za izdajo poimenskega seznama zavarovanih oseb lahko dostopate tako, da se prijavite v portal SPOT  in na namizju vašega podjetja/poslovnega subjekta kliknite na povezavo: Pridobitev poimenskega seznama zaposlenih.

Ko bo vloga rešena bosta pri vlogi prikazana gumba »Seznam zaposlenih (XML)« in »Seznam zaposlenih (Excel)«. S klikom na izbrani gumb lahko prevzamete naročen seznam v želeni obliki.

Po pošti na ZZZS:

Vlogo je še vedno možno oddati tudi s pisno vlogo na ZZZS.

Navodila

Več informacij o postopku oddaje elektronske vloge ter navodilo za ureditev pooblastila preko portala SPOT je na voljo tukaj.

Na koga se lahko obrnem za dodatno pomoč?

Za odgovore na vsebinska vprašanja se uporabniki obrnejo na ZZZS. Kontaktni podatki so na voljo na tej spletni strani.

Tehnično pomoč uporabnikom nudi Enotni kontaktni center državne uprave (EKC) na elektronskem naslovu ekc@gov.si in telefonski številki 080 2002, od ponedeljka do petka, od 8. do 22. ure.

Kako pripraviti zahtevek za EKC - tukaj.